Πολύφωτα

Επιτραπέζια φωτιστικά

Εξωτερικός φωτισμός

Παιδικά φωτιστικά

Daniel Swarovski.

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Γεννήθηκε το 1862 στη Βοημία της Αυστρίας, μια πόλη που ήταν ένα από τα σημαντικότερα κατασκευαστικά κέντρα του κρυστάλλου και του γυαλιού. Ο πατέρας του ασχολιόταν επίσης με αυτή την τέχνη - σήμα κατατεθέν της πόλης τους. Το παιχνίδι του φωτός στο κρύσταλλο πρέπει να έχει συναρπάσει το Daniel Swarovski από την πρόωρη παιδική ηλικία και σύντομα, αφού ολοκλήρωσε τη μαθητεία με τον πατέρα του, άρχισε να σκέφτεται νέους τρόπους κοπής του κρυστάλλου.

Όταν, στην ηλικία των 21 ετών, επισκέφτηκε την πρώτη ηλεκτρική έκθεση στη Βιέννη, είχε την ιδέα της ζωής του: οι νέες τεχνικές από την Siemens και τον Edison τον ενέπνευσαν για να αναπτύξει μια μηχανή για το κρύσταλλο. Εργάστηκε μέρα νύχτα για την πραγματοποίηση του οράματός του. Τελικά, εννέα έτη αργότερα (1892), ήταν έτοιμος να καταχωρήσει το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του: μια μηχανή που, για πρώτη φορά, κατάφερε να κόψει το κρύσταλλο τέλεια! Ήταν πολύ γρηγορότερο και ακριβέστερο από τη χειρωνακτική εργασία. Κατά συνέπεια άρχισε μια νέα εποχή στον κόσμο του κρυστάλλου. Τα θεμέλια είχαν τοποθετηθεί για τη σημερινή επιχείρηση. Ο Ντάνιελ Swarovski μαζί με το γαμπρό του Franz Weis και με Armand Kosmann ίδρυσαν την εταιρία το 1895.

Του πήρε χρόνια μέχρι να να βρεί τη «συνταγή» για το άψογο κρύσταλλο και το κατάφερε το 1913. Οι άψογες, λαμπρές πέτρες κοσμήματος περικοπών του Swarovski προκάλεσαν το μεγάλο ενθουσιασμό και έγινε μόδα σ' ολόκληρο τον κόσμο. 

Τα κρύσταλλα Swarovski δεν είναι φυσικοί κρύσταλλοι αλλά αποτέλεσμα μιας διαδικασίας με κύρια συστατικά τα φυσικά μεταλλεύματα και άμμο χαλαζία. Η ποιότητα του κρυστάλλου εξαρτάται από τη μέθοδο παραγωγής και την επεξεργασία της πρώτης ύλης. Τα κορυφαία κρύσταλλα Swarovski έχουν προέλευση από την Βοημία της Αυστρίας και είναι τα καλύτερα στον κόσμο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου