Πολύφωτα

Επιτραπέζια φωτιστικά

Εξωτερικός φωτισμός

Παιδικά φωτιστικά

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013


Print

On Line κατάστημα φωτιστικών και ηλεκτρολογικού υλικού.
Κάντε κλίκ στην εικόνα για να επισκευτείτε το site.
Ο φωτισμός κατέχει κεντρικό ρόλο στην εσωτερική αρχιτεκτονική διαμόρφωση των χώρων μιας κατοικίας καθώς μπορεί να μεταβάλλει την εικόνα ενός χώρου προβάλλοντας τα προνόμιά του και αποκρύβοντας τυχόν δυσμορφίες ή αστοχίες.
Ως δομικό στοιχείο που συμπληρώνει την εικόνα του χώρου, θα πρέπει να είναι λειτουργικός και ευέλικτος εξασφαλίζοντας την ασφαλή δράση και παραμονή και αναδεικνύοντας τις διαφορετικές λειτουργίες του χώρου. Επιπλέον, θα πρέπει να ακολουθεί και να τονίζει τα ιδιαίτερα στοιχεία της διακόσμησης και να συμπληρώνει αρμονικά το ύφος και τους στόχους που είχε ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να αποδίδεται στη σχέση μεταξύ των διαφορετικών χώρων της κατοικίας ώστε να αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο και να είναι ομαλή η μετάβαση μεταξύ τους. Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζουν οι προτιμήσεις των ενοίκων, οι οποίες στην ειδικά στην κατοικία κατέχουν ίσως τον βασικότερο ρόλο.
Η επιτυχία του σχεδιασμού αξιολογείται με βάση την ικανοποίηση πρακτικών και λειτουργικών κριτηρίων αλλά και με βάση την δημιουργία συναισθημάτων ευφορίας, ηρεμίας και χαλάρωσης σε ένοικους και επισκέπτες. Φυσικά, λόγω της πολυπλοκότητας των σύγχρονών κατασκευών και των πολλαπλών χρήσεων των χώρων, ο σχεδιασμός σωστού φωτισμού καθίσταται μια δύσκολη υπόθεση..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου