Πολύφωτα

Επιτραπέζια φωτιστικά

Εξωτερικός φωτισμός

Παιδικά φωτιστικά

Βαθμός προστασίας (IP κώδικας)

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013


Ο βαθμός προστασίας δηλώνει τον βαθμό προστασίας που παρέχεται από το περίβλημα μια ηλεκτρικής συσκευής ενάντια στην επαφή επικίνδυνων μερών, στην εισχώρηση ξένων σωμάτων και στην είσοδο νερού.
Ο IP κώδικας πρόερχεται από τα αρχικά του International Protection και αποτελείται από δύο ψηφία. Το πρώτο ψηφίο αντιστοιχεί στην προστασία που παρέχεται ενάντια στην είσοδο ξένων αντικειμένων και την ασφάλεια του προσωπικού. Το δεύτερο ψηφίο αντιστοιχεί στην προστασία που παρέχεται από την είσοδο του νερού με επιβλαβή αποτελέσματα.


1ο Ψηφίο

2ο Ψηφίο

Προστασία από την επαφή με το ανθρώπινο σώμα
Προστασία από την είσοδο ξένων σωμάτων

Προστασία από την είσοδο νερού
0
Καμία προστασία.

Καμία προστασία.

0
Καμία προστασία.

1
Αποκλείεται η επαφή με το σώμα αλλά χωρούν τα δάκτυλα.
Δεν μπαίνουν αντικείμενα πάνω από 50mm.
1
Δεν μπαίνουν σταγόνες που πέφτουν κατακόρυφα.
2
Αποκλείεται η επαφή με το δάκτυλο.
Δεν μπαίνουν αντικείμενα πάνω από 12mm.
2
Δεν μπαίνουν σταγόνες που πέφτουν με κλίση μέχρι 15 μοίρες ως προς την κατακόρυφο.
3
Αποκλείεται επαφή μέσω εργαλείων με διάσταση πάνω από 2,5mm.
Δεν μπαίνουν αντικείμενα πάνω από 2,5mm.
3
Δεν μπαίνουν σταγόνες που πέφτουν με κλίση μέχρι 60 μοίρες ως προς την κατακόρυφο.
4
Αποκλείεται επαφή μέσω εργαλείων ανω του 1mm.
Δεν μπαίνουν αντικείμενα πάνω από 1mm.
4
Δεν μπαίνει νερό που ψεκάζεται από όλες τις κατευθύνσεις.
5
Αποκλείεται παντελώς η επαφή.
Δεν μπαίνει τόση σκόνη όση να επικαθίσει στο εσωτερικό.
5
Δεν μπαίνει νερό που πέφτει υπό μορφή δέσμης απ' όλες τις κατευθύνσεις.
6
Αποκλείεται η επαφή.
Δεν μπαίνει καθόλου σκόνη.
6
Δεν μπαίνει νερό από παροδική πλημμύρα.





7
Δεν μπαίνει νερό σε παροδικό εμβατισμό υπό δοσμένη πίεση και χρόνο.





8
Δεν μπαίνει νερό σε μόνιμο εμβατισμό υπό δοσμένη πίεση.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ


Print

On Line κατάστημα φωτιστικών και ηλεκτρολογικού υλικού.
Κάντε κλίκ στην εικόνα για να επισκευτείτε το site.
Ο φωτισμός κατέχει κεντρικό ρόλο στην εσωτερική αρχιτεκτονική διαμόρφωση των χώρων μιας κατοικίας καθώς μπορεί να μεταβάλλει την εικόνα ενός χώρου προβάλλοντας τα προνόμιά του και αποκρύβοντας τυχόν δυσμορφίες ή αστοχίες.
Ως δομικό στοιχείο που συμπληρώνει την εικόνα του χώρου, θα πρέπει να είναι λειτουργικός και ευέλικτος εξασφαλίζοντας την ασφαλή δράση και παραμονή και αναδεικνύοντας τις διαφορετικές λειτουργίες του χώρου. Επιπλέον, θα πρέπει να ακολουθεί και να τονίζει τα ιδιαίτερα στοιχεία της διακόσμησης και να συμπληρώνει αρμονικά το ύφος και τους στόχους που είχε ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να αποδίδεται στη σχέση μεταξύ των διαφορετικών χώρων της κατοικίας ώστε να αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο και να είναι ομαλή η μετάβαση μεταξύ τους. Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζουν οι προτιμήσεις των ενοίκων, οι οποίες στην ειδικά στην κατοικία κατέχουν ίσως τον βασικότερο ρόλο.
Η επιτυχία του σχεδιασμού αξιολογείται με βάση την ικανοποίηση πρακτικών και λειτουργικών κριτηρίων αλλά και με βάση την δημιουργία συναισθημάτων ευφορίας, ηρεμίας και χαλάρωσης σε ένοικους και επισκέπτες. Φυσικά, λόγω της πολυπλοκότητας των σύγχρονών κατασκευών και των πολλαπλών χρήσεων των χώρων, ο σχεδιασμός σωστού φωτισμού καθίσταται μια δύσκολη υπόθεση..

FORTUNY GIUDECCA 805 – ΕΝΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Δημιουργήθηκε το 1907 από τον Mariano Fortuny και φέτος ανασχεδιάστηκε, κερδίζοντας νέα πνοή, για να μας υπενθυμίσει ότι ήταν πάντα κάτι περισσότερο από ένα φωτιστικό δαπέδου.
• Η βάση του θυμίζει το απλό τρίποδο των φωτογράφων των αρχών του 20ού αιώνα. Σε αυτήν στηρίζεται ένας αρκετά πολύπλοκος μεταλλικός μηχανισμός, ανάλογος με εκείνον που επιτρέπει σε μια μεγάλη υδρόγειο σφαίρα να περιστρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Στο κέντρο του, ένα μεγάλο αμπαζούρ σε σχήμα ομπρέλας αποτελεί το κύριο σώμα του φωτιστικού και μπορεί να στερεωθεί με ασφάλεια σε όποια κλίση επιθυμεί ο χρήστης.
3B1887E826ED0273193D1F8D21B8245E• Το φως διαχέεται από το αμπαζούρ κυρίως εξ αντανακλάσεως στην εσωτερική επιφάνειά του, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις «ομπρέλες» των φωτογραφικών στούντιο. Η διαφορά είναι ότι ο φωτισμός που παρέχει το Fortuny Giudecca 805 είναι πολύ πιο απαλός – θα τον έλεγε κάποιος και ρομαντικό. Διαφέρει επίσης ως προς το ότι η εξωτερική επιφάνεια του αμπαζούρ-ομπρέλα φεγγίζει και έτσι διαγράφονται όμορφα τα μοτίβα του υφάσματος με το οποίο είναι επενδεδυμένο.
• Ουσιαστικά, δεν ήταν ένα απλό φωτιστικό, αλλά ένα «όργανο υψηλής τεχνολογίας» της εποχής στην οποία σχεδιάστηκε. Μια «εφεύρεση» που συνόψιζε μια ευρύτερη μελέτη διαχείρισης και στυλιζαρίσματος του τεχνητού φωτισμού.
• Ο Mariano Fortuny αναφέρεται συνήθως ως σχεδιαστής μόδας, παρά το ότι αυτό δεν αρκεί για να περιγράψει τη μυθιστορηματική πολυπραγμοσύνη του. Γεννήθηκε στη Γρανάδα της Ισπανίας το 1871. Ο πατέρας και ο παππούς του ήταν διάσημοι ζωγράφοι της εποχής και εκείνος κληρονόμησε τη δεξιότητά τους στο σχέδιο. Το 1889 εγκαταστάθηκε στη Βενετία, η οποία έγινε ο τόπος μόνιμης κατοικίας του, μέχρι τον θάνατό του, το 1946. Το ενδιαφέρον του για οποιαδήποτε μορφή τέχνης υπήρξε τεράστιο. Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη φωτογραφία, τη χαρακτική, την αρχιτεκτονική και τη σκηνογραφία.
• Ηταν μεγάλος θαυμαστής του Βάγκνερ και γι’ αυτό ταξίδεψε στο Μπαϊρόιτ, όπου ο σπουδαίος μουσουργός είχε το θέατρό του. Ενθουσιάστηκε με τις τεχνικές φωτισμού που χρησιμοποιούνταν εκεί και επιδόθηκε με ιδιαίτερο ζήλο στην έρευνα για την τελειοποίησή τους. Eτσι κατασκεύασε ένα είδος «θόλου» για να φωτίζει εξ αντανακλάσεως τη σκηνή. Αυτός του έδινε τη δυνατότητα να χαμηλώνει βαθμιαία την ένταση του φωτός ή να δημιουργεί διάφορες εντυπώσεις με παιχνιδίσματα του φωτός, όπως, για παράδειγμα, την ψευδαίσθηση ενός νεφοσκεπούς ουρανού. Το Fortuny Giudecca 805 θεωρείται ότι προέκυψε ως μικρογραφία εκείνου του θόλου.
• Το 1906 ο Fortuny ίδρυσε στο Παρίσι έναν οίκο υψηλής ραπτικής, ο οποίος έγινε πασίγνωστος για τις πλισέ μεταξωτές τουαλέτες του, που θύμιζαν αρχαία ελληνικά φορέματα. Το 1921 ίδρυσε στο νησί Τζουντέκα της Βενετίας το περίφημο εργοστάσιο υφασμάτων εξαιρετικής ποιότητας, το οποίο φέρει το όνομά του και συνεχίζει την παραγωγή του μέχρι και σήμερα, ακολουθώντας τις τότε παραδοσιακές μεθόδους.
• Το Fortuny Giudecca 805 κατασκευάζεται σήμερα από την εταιρεία Pallucco. Για την επένδυση του αμπαζούρ χρησιμοποιούνται τρία διαφορετικά υφάσματα Fortuny, ανάλογα με το χρώμα του σκελετού του, το οποίο μπορεί να είναι μαύρο, λευκό ή γκρι.